BØRN OG UNGE

NÆRVÆR, RO & TRIVSEL

 

KROPSTERAPI FOR BØRN OG UNGE
Jeg har qua mit arbejde som lærer særlig interesse for børn og unge, og med mine mange år som lærer, har jeg desværre oplevet hvordan flere og flere børn har en tilværelse præget af angst, stress og mistrivsel – og her kan kropsterapi være en stor hjælp og vej ind til, at man kan mærke sig selv og finde en indre ro – også i det der er svært og udfordrende.

Kropsterapi hjælper børn med at hvile i deres egen krop, blive klar til hverdagens modstand og udfordringer og trække vejret dybt ned i maven – et redskab de skal bruge resten af livet. En børnebehandling giver dermed barnet de bedste forudsætninger for, at barnet kan have det godt.

Det handler om at øge rummeligheden for barnet, så barnet føler der er plads og ro i sin krop til det, livet byder. Plads og rum til at være glad, men også en ro i kroppen og åndedrættet til at møde og være i det, der kan være svært.
Mange børn oplever, at det er svært at finde ro, og det kan være svært at mærke deres egen krop. Når dit barn får en behandling, øges dit barns kropsbevidsthed, og vil derved få større adgang til at mærke sine grænser.

Ved en kropsterapeutisk behandling stimuleres deres parasympatiske nervesystem, som er vores afslapningssystem, og som får kroppen “ned på jorden”, og skaber balance og ro i kroppen.
Dette kan hjælpe både dem i håndtering af dagligdagens udfordringer og i forhold til deres søvn og koncentration.

HVORDAN FOREGÅR EN BEHANDLING?
Det vigtigste for en behandling hos mig er, at barnet føler sig tryg.
Derfor er det vigtigt med åbenhed, så jeg sammen med jer og barnet kan tage en snak om det, der fylder og udfordrer og hvilke behov og forventninger, I måtte have.
I er som forældre altid velkomne til at være til stede under behandlingen, hvis barnet er mest tryg ved dette.

Under behandlingen vil der være pulsering, fokus på åndedrættet, zonetryk og akupressur. Behandlingen vil, som altid, tage udgangspunkt i det enkelte barn.

Jeg anbefaler altid mere end en behandling, da første gang handler meget om tryghed og tillid, og at dit barn lige fornemmer, hvad det der kropsterapi er for noget 🙂 En behandling varer mellem 30-40 min. alt afhængig af barnets alder, hvilke udfordringer barnet har, og hvor mange behandlinger barnet har fået. Jo flere behandlinger, des længere tid kan barnet holde til at modtage behandling.

ANGST
Børn med angst vil ofte være frygtsomme, tilbagetrukne, indadvendte og stille, og derfor skal barnet mødes med stor tillid og tryghed. Trygheden mellem dit barn og mig er essentiel, så dit barn kan være sig selv og afslappet i lokalet. Kropsterapi kan hjælpe dit barn med at mærke sig selv igen, og i samarbejde med mig vil vi give angsten en stemme og prøve at sætte ord på, hvad der er svært i hverdagen. Med dybe vejrtrækningsøvelser, pulserende massage og samtale kan kroppen lære at slippe kontrollen, som fastlåser både krop og psyke.

Gennem kropsterapeutiske behandlinger kan dit barn lære at finde roen, så barnets selvværd vokser, og angsten får mindre magt.

 

6 TEGN PÅ ANGST HOS BØRN

6 tegn på, at dit barn kan have angst og/eller OCD:

  • Barnet stiller mange unødvendige spørgsmål og kræver konstant beroligelse
  • Barnet er overdrevent bekymret og frygter, at slemme ting vil ske
  • Barnet lider af søvnløshed og andre fysiske gener, såsom mavepine, hovedpine og kvalme
  • Barnet forsøger konsekvent at undgå bestemte ting eller situationer
  • Barnet er meget perfektionistisk
  • Barnet er usikker ved at være alene, klynger sig til sine forældre eller mister fatningen, hvis en nær ven ikke er i skole

Læs mere om angst og kropsterapi hos Totum kropsterapi
https://totum.dk/lidelser/angst/angst-hos-boern/

Med min baggrund og erfaring som lærer, ved jeg, at det er mig, der har ansvaret for at skabe tillid til dit barn og sørge for, at relationen er tryg. Jeg holder dem derfor ”i hånden” undervejs og fortæller dem, hvad der skal ske.

Tak for jeres tillid.

Kærligst Louise

 

Kan du genkende det? Dit barn:

N

er ofte ked af det eller vred uden nødvendigvis at vide hvorfor.

N

barn har ofte ondt i maven.

N

synes, at hverdagen kan virke uoverkommelig.

N

har svært ved at falde i søvn.

N

trækker sig fra sociale fællesskaber.

N

har uro i kroppen

Kontakt

Skriv til mig

13 + 6 =

Louise kontakt

Kontakt

H C Andersens vej 55

7430 Ikast

Tlf: 28187326

KIG IND

H C Andersens vej 55, 7430 Ikast

Huset i_ro, Tulstrupvej 11, 7430 Ikast

RING TIL MIG

Telefon 28 18 73 26

SKRIV TIL MIG

kontakt@engvangkropsterapi.dk